Skip to main content
Background image

Werfbegeleiding

In de bouwsector geldt de gouden regel: meten is weten. En dat klopt ook!
Daarom is het altijd een goede beslissing om een landmeter te contacteren die u hierbij kan helpen. Landmeetbureau Buyle denkt mee over uw meetkundige vraagstukken.

 

 

Positie bepalen van constructie

Positie bepalen van constructie

 

 

Bij de start van de bouwwerken is het van belang de positie te kennen van de te bouwen constructie. Een constructie kan een huis zijn, maar even goed wandelpaden of zelfs sportterreinen. Ik beschik over de geschikte meettoestellen om dit op een nauwkeurige en snelle manier te kunnen uitzetten op het terrein. 

 

Bij voorkeur worden de assen gematerialiseerd op de werf door middel van houten bruggen. Doorgaans worden die bruggen door de aannemer voorzien, maar indien gewenst kan ik jou hier ook bij helpen.

Passen

Passen

 

 

Voor of na de ruwbouwwerken is het van belang dat de aannemers die daarna werkzaamheden komen uitvoeren een vaste hoogtereferentie kennen. Ook hiervoor kan je een beroep doen op een landmeter. Aan de hand van de ontwerpplannen van de architect kunnen wij op diverse plaatsen binnen en buiten de constructie referenties plaatsen. Deze kunnen dan door alle aannemers worden overgenomen, zodat misverstanden geen kans krijgen, met een vlottere werf tot gevolg.

Grondverzet

Grondverzet

 

 

Bij nivelleringsprojecten moet er grond af- en/of aangevoerd worden. Er kan op voorhand een berekening gemaakt worden van de volumes zodat de werkzaamheden goed voorbereid kunnen worden. 

 

Hierbij wordt eerst een DTM, of digitaal terreinmodel, gemaakt van de bestaande toestand. Vervolgens gaan we deze dan aftoetsen met het ontwerp.

Periodieke monitoring van constructies

Periodieke monitoring van constructies

 

 

De bouw van gebouwen, constructies of wegen moeten geregeld opgevolgd worden. Een landmeter komt dan herhaaldelijk enkele controlepunten meten. Landmeetbureau Buyle kan dagelijks, wekelijks of gewoon op afspraak langskomen om de werkzaamheden op te volgen.

Controlemeting

Controlemeting

 

 

Het woord zegt het zelf, controlemeting is een controle van de bestaande constructies. Soms moet een aannemer verder werken op het werk van een andere aannemer en beschikt hij niet over de nuttige, nauwkeurige plannen. Voor een plan op maat kan hij een beroep doen op onze landmeters, zodat hij snel verder kan met de werkzaamheden.

Een landmeter nodig voor de uitzetting van constructies of daarmee gerelateerde zaken?

 

 

Neem gerust contact op. Ik help u graag verder.

 

Neem contact op