Skip to main content
Background image

Schattingen van huizen, appartementen en bedrijfsgebouwen

Bij een schatting wordt de waarde bepaald van privéwoningen, appartementen, (bedrijfs)gebouwen of gebouwencomplexen en gronden. Die waarde is afhankelijk van heel wat factoren, zoals de ligging, de grootte, de staat van het pand, enzoverder. Een schatting vraagt dus om de nodige expertise en ervaring binnen de immobiliënsector. Landmeter Maxim Buyle is beëdigd landmeter en treedt op als schatter-expert om uw huis, appartement, bedrijfsgebouw of grond te schatten. Dankzij zijn registratie op de VLABEL-lijst, mag hij ook optreden als schatter-expert bij erfenissen. 

In geval van een gebouw of woning is er niet zomaar één waarde die bepaald moet worden. Zo bepaalt een landmeter-expert de waarde van de onbebouwde grond, de nieuwbouwwaarde van het gebouw, de venale waarde uit de hand, de vrijwillige openbare verkoopwaarde, de gedwongen openbare verkoopwaarde en de huurwaarde. 

Onafhankelijke landmeter

Kies voor een onafhankelijke landmeter

 

 

Verschillende immokantoren bieden gratis schattingen voor huizen en appartementen aan. Hier bestaat de kans dat zij uit eigen belang de woning onder- of overschatten, waardoor u ofwel sneller verkoopt maar niet de waarde krijgt die u zou moeten krijgen, of uw woning zeer moeilijk verkocht krijgt en u de prijs misschien moet laten dalen. Alleen al daarom is een schatting door een beëdigd en objectieve landmeter aangeraden.

 

Uw huis, appartement, (bedrijfs)gebouw of grond laten schatten voor verkoop? Of hebt u een waardebepaling nodig voor een hypothecair krediet, bij onteigening of voor verdeling en nalatenschappen? 

 

Neem vrijblijvend contact met mij op.

 

 

Ik kom graag even langs om kennis te maken.

 

 

 

Neem contact op