Skip to main content
Background image

3D-scanning voor opmetingen

Gebouwen, monumenten en zelfs industriële installaties en infrastructuren kunnen worden opgemeten met een 3D-scanner. Met deze techniek worden bijzonder nauwkeurige en gedetailleerde 3D-puntenwolken gecreëerd, al dan niet in kleur. 

Een 3D-scanner is een laserscanner die met hoge snelheid lichtpulsen uitstuurt. De tijd die verstrijkt tussen het versturen en terug ontvangen van de puls bepaalt de afstand tussen de scanner en het gemeten object. De pulsen worden zowel vanuit een verticale als horizontale hoek verstuurd, tot het volledige zichtbare oppervlak rondom rond is bedekt. De miljoenen gescande punten vormen samen een 3D-puntenwolk die de basis vormt van 3D-modellen of 2D-plannen.

Ook belangrijk om te weten: een 3D-scanner kan niet door muren meten. Leidingen achter stucwerk, bijvoorbeeld, kunnen dus niet met een 3D-scanner achterhaald worden. Daarvoor moeten de leidingen blootgelegd worden, wat meestal betekent dat er delen moeten worden afgebroken, zoals het plak- of gyprocwerk. 

Voordelen 3D-scanner

De voordelen van een 3D-scanner

 

 

Een 3D-scanning biedt tal van voordelen in vergelijking met traditionele opmetingen:

 

 
De opmeting gaat sneller, waardoor u kosten bespaart.
 
De plannen kunnen nadien nog aangevuld worden op basis van de eerdere verzamelde data.
 
Er kan vanop meer dan 60 meter afstand data worden ingewonnen, zodat onveilige situaties vermeden worden.
 
Een 3D-scanning is erg volledig, want ook de kleinste details en de moeilijkst bereikbare plaatsen ontsnappen niet aan de laserpulsen.

Bij Landmeetbureau Buyle wordt alle data overigens zelf gecapteerd en binnenshuis verwerkt. Er is dus geen derde partij betrokken, waardoor enkel ik  toegang heb tot alle gegevens en ik de nauwkeurigheid te allen tijde kan garanderen. Ik investeerde in de laatste nieuwe toestellen en software. U kunt dus zeker zijn van een 100% betrouwbaar en vertrouwelijk resultaat, dat nooit met derden wordt gedeeld zonder uw toestemming.

Wat kost 3D-scanning

Wat kost 3D-scanning?

 

 

Zoals dat met zoveel zaken het geval is, hangt de investering af van het project.

Neem gerust contact met ons op, dan overlopen we de noden van jouw project en bieden we een voorstel op maat. 

Neem gerust contact op.

 

 

Ik kom graag langs om uw project te bekijken en een vrijblijvende offerte op te maken.

 

 

Neem contact op